Pilih satu Halaman

Ruang Berita / Sorotan Media /Sesi Temu Bual Eksklusif Pengerusi Eksekutif MAVCOM, Datuk Seri Hj. Saripuddin Hj. Kasim bersama Malaysia Hari Ini (MHI) di TV3 berkenaan Apa Pengguna boleh Lakukan Semasa Penundaan atau Pembatalan Penerbangan

Sesi Temu Bual Eksklusif Pengerusi Eksekutif MAVCOM, Datuk Seri Hj. Saripuddin Hj. Kasim bersama Malaysia Hari Ini (MHI) di TV3 berkenaan Apa Pengguna boleh Lakukan Semasa Penundaan atau Pembatalan Penerbangan

26 Jan, 2023

 

Pengerusi Eksekutif MAVCOM, Datuk Seri Hj. Saripuddin Hj. Kasim membincangkan punca penundaan dan pembatalan penerbangan serta perkara yang boleh dilakukan oleh pengguna penerbangan jika mengalami gangguan penerbangan. 

Sesi temu bual ini juga memperincikan hak penjagaan dan pampasan yang perlu diberikan kepada pengguna oleh syarikat penerbangan sepertimana digariskan dalam Kod Perlindungan Pengguna Penerbangan Malaysia 2016 (MACPC), serta kepentingan mengenali hak-hak pengguna penerbangan dan mengkongsikan beberapa tip perjalanan udara. 

Untuk menonton sesi temu bual tersebut dan ketahui lebih lanjut tentang langkah-langkah yang boleh diambil sekiranya gangguan penerbangan berlaku, sila klik di sini  (Sumber: TV3)